Blog
Een blog wordt als volgt omschreven: het is een informatief of inspirerend artikel dat online staat, regelmatig verschijnt, een persoonlijk haakje heeft met een informele tone-of-voice en waarop lezers kunnen reageren.
-
Ik wil de lezer iets vertellen waar hij iets aan heeft. Dit is het informatieve deel dat open staat voor opmerkingen van de lezers.
-
Minstens één keer per week moet er een update gedaan worden.
-
Ik wil de lezer informeren over mijn dagdagelijkse ervaringen. Voorbeeld: wat loopt goed en niet goed tijdens de kweek.
-
De lezer moet kunnen reageren op mijn boodschap. Op een site kan je als lezer je opmerkingen niet kwijt, op een blog wel.
Wil je graag iets besproken hebben op dit blog stuur me dan een bericht via onderstaand "Reactie plaatsen".
Schrijf je vraag in het vakje "Bericht". Ik behandel je vraag anoniem als je wil.
Reactie plaatsen
Reacties
Hallo ich suche anhand eines AOB Ringes einen Züchter in Belgien. Können Sie mir um dem Datenschutz gerecht zu werden hierbei helfen?
MFG
Norbert Haas
Beste Jacco, ik neem aan dat je een man zwart jaspis dominant wit EF in bezit hebt en niet recessief wit. Je kan zodoende je zwart jaspis dom wit gerust paren aan je zwart gele poppen. Je zal dan 4 kleuren kunnen kweken: zwart wit, zwart geel, zwart jaspis wit en zwart jaspis geel. En dit in beide geslachten omdat jaspis dominant vereft. Ik heb er EF bijgezet, dat komt van enkelfactorig. Als je jasiss aan jaspis paart dan bekom je ook 25% DF vogels of dubbelfactorige jaspissen.
goedemiddag
mijn zoon heeft dit jaar voor het eerst mee gedaan aan de tentoonstellingen met zwart gele kanaries nu willen we graag een nieuwe kleur beginnen de zwart jaspis wit, hiervan hebben we nu 1 man , nu mijn vraag hoeveel heb je er van nodig om mee te beginnen zodat je er mee verder kunt , en waar deze te halen. en kunnen we als beginnende liefhebbers deze kleur wel kweken
met vriendelijke groet J. Kikkert
Waar kan ik terug vinden wie heeft bevestigd dat Onyx iets met Opaal te maken zou hebben. Is daar onderzoek naar gedaan?
Beste Frans, ik heb je 3 maanden geleden proberen te bereiken via het mailadres in jouw bericht. Tot op heden nog geen reactie ontvangen. Jos.
Beste Jos, is er mogelijkheid om bij jou vogels te kopen (jongen 2022) ? Mvg, Carl
Hallo,
Ik heb een vraag, ik kweek een aantal jaren phaeo kanaries
Wat heb ik nodig om zelf de rode kleur te kweken met de Phaeo kanaries, welke kleuren zet je bij elkaar om Phaeo rood mozaiek te krijgen?
Je kan ze zelf bijna niet kopen.
gr.Gerritjan uit Utrecht
Je kan ze zelf bijna niet kopen.
Beste Gerritjan, ik veronderstel dat je phaeo wit en/of phaeo wit kweekt. Om nu phaeo rood te kweken kan je proberen om je vogels toch cantaxanthine te geven zodat ze rood opkleuren. Afhankelijk van de hoeveelheid roodbezit van je vogels zullen ze weinig of misschien volledig mooi rood uitruien. Is dat niet het geval dan kan je via bruin rood splitvogels kweken. Die bruin rode split phaeo vogels zullen bij paring aan phaeo geel jongen geven die al veel meer rood bezitten.
Beste Peer, de jaspis is inderdaad een mutatie. Maar wat ik schreef over het ontstaan van de mutatie heb ik ook overgenomen uit de Belgische clubbladen. Ik stond er bij wijze van spreken niet naast toen de mutatie ontstaan is. Wat we wel weten is dat mutatie zodoende niet spontaan ontstaan is bij de kanarie. En dat zorgde voor veel verhitte discussies.
Een dominant verervende mutatie is steeds dominant over de wildvorm. Zo hebben we bij de zebravink de pastelfactor die dominant vererft over de grijze wildvorm. Maar hier is de verving onvolledig of onafhankelijk dominant want als je pastel aan grijs koppelt is het resultaat 50% van elk. Zodra er vermeld wordt dat een mutatie dominant vererft zal deze mutatie dominant zijn over de wildvorm maar wel onvolledig dominant.
Een dubbelfactorige jaspis geeft 100% enkelfactorige jaspis jongen, maar uit deze enkelfactorige jaspis jongen worden weer wildvormen gekweekt bij paring aan de wildvorm.
Hallo Jos, mijn vraag: is de jaspis wel een mutatie of niet ? In de erfelijkheid bij vogels is normaal gesproken de "wildvorm" altijd dominant over de mutatie. Voor zover we weten werden er al wildvang pastel zwartkopsijzen geïmporteerd vanuit Zuid-Amerika voordat we de eerste pastel elssijzen zagen. Ook geldt binnen de vogelwereld, dat de oudst bekende oorspronkelijke soort de nominaatvorm genoemd wordt en die krijgt dan ook een dubbele latijnse naam.
Ik denk dat het tijd wordt dat genetisch onderzoek hierin uitkomst zou moeten kunnen bieden. Wat vind jij ?
Iedereen. Vandaag heb ik de pagina van de Jaspis Algemeen verder uitgewerkt. Nu is het de beurt aan de Jaspis-kleuren die ik zelf kweek. Het zal wel enkele dagen duren voor alle pagina's af zijn.
Hallo Jos,
Proficiat met je blog, het ziet er uitermate profi uit.
Ik zie dat je een aantal foto's hebt gebruikt die ook terug te vinden zijn op mijn 'kanariologenblog'.
Het is je gegund, maar had graag gezien dat je niet enkel de naam van de kweker vermeld maar ook de naam van de maker en eigenaar van betreffende foto's. Jawel, die foto's zijn mijn eigendom en ik heb er veel tijd en energie ingestoken. Ongevraagd gaan anderen er vaak mee lopen, vandaar. Er bestaat tenslotte ook nog zoiets als 'auteursrecht', dat weet je. Graag tenminste BRON vermelden van het gedownloade materiaal alstublieft.
Groet en succes verder Jos!